Immunovet: javítja a szőrzet minőségét, segíti a legyengült szervezet súlygyarapodását

Egy 2018-ban végzett felmérés szerint az Immunovet jótékony hatást gyakorol a társállatok általános egészségi állapotára, a szőrzetük minőségére, valamint a legyengült szervezet súlynövekedésére.

Nyolc hetes etetés során összesen 60 kutyán és macskán vizsgálták az Immunovet hatásait egy 2018-as kérdőíves felmérésben. A vizsgálatban részt vevő tulajdonosoknak hetente kellett feljegyezni a következő paramétereket: állatuk testsúlya és étvágya, szőrzetének minősége, viselkedésében vagy (betegek esetén) tüneteiben bekövetkezett változás, valamint az esetleges mellékhatásokat.

A leggyakoribb viselkedésben bekövetkezett változás az aktivitás fokozódása volt.

A vizsgálat 8 hete alatt a kutyák átlagosan testsúlyuk 4%-ával gyarapodtak, amely arány macskáknál 6% volt. Mindkét fajnál ötpontos értékelési skálán 2 ponttal javult az állatok étvágya: 2-ről 4-re, ami fokozott étvágyat jelölt. Hasonló eredményt mutatott az állatok szőrzete is: átlagosan 2 pontot javult mindkét fajnál (3-ról 5-re, ami a maximális pontszám). A leggyakoribb viselkedésben bekövetkezett változás az aktivitás fokozódása volt, amelyet az állatok több mint felénél észleltek a tulajdonosok. Számos állatnál enyhült a korábban fennálló szőrhullás, viszketés vagy fülgyulladás. Az állatok mindössze 6%-ánál tapasztaltak enyhe emésztőszervi rendellenességeket (hányás, hasmenés) a kezelés ideje alatt, 94%-nál azonban semmilyen mellékhatás nem jelentkezett.

Javult az étvágy, enyhült a viszketés és a szőrhullás.

A tapasztalt változások hátterében az Immunovet összetett működése áll, amely antioxidáns, gyulladáscsökkentő és immunerősítő hatást foglal magába. Nagyon hasonló eredményeket mutattak a korábban, gazdasági haszonállatokban végzett vizsgálatok is. A tapasztalatok alapján az Immunovet biztonságosan használható társállataink általános állapotának javítására.

Forrás:

Kishen Parekh, 2018: The Effects of Fermented Wheat Germ Extract on the Condition and General Status in Companion Animals. Thesis. Állatorvostudományi Egyetem, Gyógyszertani és Méregtani Tanszék.

Konzulens: Dr. Jerzsele Ákos